tirsdag den 7. februar 2012

Skær 15 år af lånet og spar 400.000 kr. i rente

LÅN: Lige nu er det fastforrentede lån med en rekordlav rente på 3,5 pct. og en løbetid på 30 år, der er løbeilden på boligmarkedet.


Men har man luft i økonomien, så kan det for mange være attraktivt at kigge på andet end renten og kursen på lånet. Mange låntagere kunne overveje at kigge på løbetiden.

"At vælge løbetid er ligeså vigtigt som at vælge renter," siger rådgiver og partner i Finanshuset i Fredensborg Kim Valentin til Børsen.

Faktisk kan der være rigtigt mange penge at spare i renteudgifter, hvis man vælger at betale sin boliggæld over eksempelvis 15 år i stedet for 30 år. Beregninger fra Realkredit Danmark viser, at man kan spare op til 400.000 kr. pr. lånt million (300.000 kr. hvis man korrigerer for inflationen) i rente- og bidragsbetalinger, hvis man har råd til at høvle gælden af på blot 15 år i stedet for 30 år.

"Der er altså rigtig mange penge at spare på husholdningsbudgettet over tid, hvis man har den luksus at kunne komme hurtigt af med sin gæld og prioriterer dette," siger Christian Hilligsøe Heinig, cheføkonom i Realkredit Danmark, til Børsen.

Med udgangspunkt i homes husprisindeks koster et gennemsnitligt parcelhus på 140 kvadratmeter 1.670.000 kroner på landsplan. Aktuelt vil finansieringen af dette parcelhus løbe op i 5.430 kroner med et 30 årigt fastforrentet 3,5 %-lån med afdrag og 1.240 kroner med FlexLån® F1 uden afdrag, viser beregninger fra Realkredit Danmark.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar